21.6.2010

Sainpa tällaisen viestin:

Tervetuloa kutomaan villasukkia Tuntemattomille sotilaille!

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja haastaa suomalaiset sukkatalkoisiin. Tarkoituksena on aikaansaada 25 000 sukkaparia, jotka jaetaan uusille alokkaille juhlavuoden aikana. Lähde mukaan talkoisiin. Voit koota myös oman sukkapiirin tai ottaa kutojakumppaniksi henkilön, jolle voit opettaa sukankutomisen jaloa taitoa. Blogistasi näkyy, että sinulla on paljon annettavaa heille, joilta kutomisinnostus päättyy kantapäähän.

Sotilaskotiliitto toivoo, että villa- tai villasekoitelangasta kudotut sukat sopivat väriltään harmaa-, vihreä- ja ruskeasävyisen maastopuvun väritykseen.
Eniten tarvitaan kokoja 43 – 45. Asevelvollisissa on myös näitä suurempi- ja pienempijalkaisia sukankuluttajia.

Sukkaparin langat maksavat noin 4 -5 euroa, suunnilleen sen mikä on varusmiehen yhden päivän päiväraha on alimmillaan.

Sotilaskotiliitto toivoo sukkien mukana pientä viestiä, jossa on kutojan nimi ja tervehdys Tuntemattomalle sotilaalle. Lähetä sukkalahjasi Sotilaskotiliittoon, osoite: Simonkatu 12 A 9, 00100 Helsinki.


Iloisin sukkaterveisin

Karoliina Hofmann
Sotilaskotiliiton pääsihteeri
www.sotilaskotiliitto.fi

Kiitos vinkistä, Karoliina. Pitääpä "laittaa korvan taakse", vaikka minulla on itsellänikin armeijan harmaisiin - vaikka vihreissäpä nuo näyttävät kulkevan - lähdössä oleva miehenalku kotona, ja toinen on jo sieltä kotiutumassa, joten ihan tutulle sotilaalle teen itse ;-)

3 kommenttia:

Enkeli kirjoitti...

Tarkoitus ois itelläkin ottaa sukkalangat reissuun mukaan tota tarkoitusta varten siis ja kutasta sukat, mut saapi nähä ny kuin sitä lomalla kerkeää :)

Anitta kirjoitti...

Minulla onkin sukkalankaa ollut odottamassa sopivaa kohdetta.

Tellu kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tämä on hieno juttu.