13.7.2011

Kasvun ihmeitä

Kasvihuoneeni on vienyt minut mennessään. Innoissani suunnittelen mitä sinne vielä voisin laittaa, järki pitää ottaa tosissaan mukaan, kun ei kaikki mahdu eikä ole järkeä hankkia kaikkea, mitä sinne haluaisin.....pitäisiköhän minun saada toinenkin kasvari?? ;-)

Jotain olen jo saanut kasvamaankin:

Kurkut kasvavat kovaa kyytiä, tämä kuva on viikon takaa, ja pituutta on tullut varmaan kolmisenkymmentä senttiä lisää tuosta, lehdetkin ovat puolet isompia. Satoakin on saatu, toistakymmentä pientä kurkkua on säilötty purkkeihin....

Minitomaatitkin alkavat kypsyä vähitellen, ensimmäiset on päästy maistamaan viime viikolla.

Tämäkin kuva on viikon takaa. Nyt paprikoissa on pieniä kukkien alkuja, eli niistäkin saattaa saada satoa. Munakoiso ei vielä kuki, mutta nuppuja on nähtävissä. Sen kypsyminen kuulemma kestää kauan, voi olla ettei siitä ennätä satoa saamaan.

Nämä eivät kasva kasvarissa, vaan ihan pihan ikivanhassa kukkapenkissä. Pähkämöt kukkivat komeasti aiemmin, mutta ukkoskuuron mukanaan tuoma sade piiskasi niitä....harmi. Liljat alkavat puhjeta kukkaan. Niistä tulee upeita, jos vaan ei niitäkin sade ja tuuli tuhoa.Lopuksi vielä kesäpäivän askarteluja. Kuopuspojan kanssa maalattiin vähän "keppälerppuja". Tässä osa niistä, nämä pesivät kasvihuoneeni seinustalla. Meillä on näitä siellä sun täällä, poika vaihtelee niiden paikkaa vähän väliä :-)P.S. Kyllä minä neulonkin välillä....nyt ei vaan ole uutta näytettävää.... vielä. ;-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kesä on ihana! Kasvihuoneesta minäkin olen haaveillut - tosin nyt, kun olemme muuttaneet pois omakotitalosta kerrostaloasujiksi, ei taida haavetta tulla toteutettua. Onko kasvihuoneviljely mielestäsi ollut helppoa omaksua?

Satu U kirjoitti...

Marke: Itse olen ihan aloittelija, ikinä ennen en ole edes kokeillut itse kasvattaa mitään kesäkukkia kummempaa. Tai no, on pihalla marjapensaita, mutta niitä ei tarvitse oikeastaan hoitaa, kunhan poimii kypsät marjat loppukesästä ;-)
Kasvihuonejutut ovat minusta ainakin helppoja, kun ei yritä mitään ihmeellisyyksiä. Minä laitoin kaikki kasvit joko kasvusäkkeihin tai ruukkuihin, niin ei tule edes sitä monen inhomaa kitkemistä ;-)
Kerrostalossakin voi pitää pientä kasvihuonetta, jos on parveke....

Unknown kirjoitti...

Voi olipa ihanaa katsella näitä kesäisiä kuvia tämän pimeän ja harmaan loskasään keskellä! Miten hienosti pähkämö sopiikaan tuonväristen liljojen kanssa. Meillä on vain keltaisia päivänlijoja, mutta täytyypä laskentaa väriskaalaa tai pistää tikrujen kaveriksi. ;)